Gaver til syge børn

Lions Karlslunde så for nogle år siden, at alvorligt syge børn på Rigshospitalet ikke var tilgodeset med gaver op til jul og iøvrigt heller ikke året rundt.
Når vi taler om syge børn, så er det alle dem der ikke er kræftramte, og her er der  desværre rigtigt mange.

Lions donerer julegaver til alvorligt syge børn
I flere år har Lions Karlslunde været med til at give gaver og sprede glæde til de meget syge børn og deres forældre, der opholder sig på Rigshospitalet.
Lions Karlslunde blev for seks år siden spurgt af et lokalboende medlem af Leverforeningen, der havde kendskab til de forskellige børneafsnit, om vi ville være med til at give livet et bedre indhold for børnene på semi-intensiv børneafsnit på Rigshospitalet. Børnene på denne afdeling har flere forskellige meget alvorlige sygdomme, dog ikke kræft, idet det er et andet børneafsnit.

Lions Karlslunde sagde omgående ja.

Præsident Søren Klingemann fra Lions Karlslunde udtaler, at specielt på én afdeling på Rigshospitalet var der behov for lidt mere omsorg for børnene. Der manglede hjemlig hygge med legetøj og ro, så tankerne kunne føres hen til et andet sted, hvor de fleste af børnene ligger på isolerede stuer uden kontakt til andre end forældrene.

Lions Karlslunde har, efter henvendelse fra afdelingen, været med til at gøre livet lidt mere indholdsrigt ved at uddele gaver til børn, forældre og ikke mindst en anerkendelse til personalet, for den store indsats de yder.
Leverforeningen har gennem årene haft en stor og flot lagkage med på dagen.

Lions Karlslunde har gennem en intern markedsføring løftet projektet ved at forelægge det på flere lionsmøder. Interessen har været så stor, at bidraget til indkøb af gaver er mere end fordoblet.

Vær med til at gøre en forskel
Er du interesseret i at være med til at støtte, hvor der er et behov, så kontakt Lions Karlslunde. Det skal bemærkes, at doneringen går ikke til afsnittet for kræftramte børn, idet der er andre, der donerer hertil.

Mange lokale Lions klubber, helt fra Stevns – Køge Bugt – Tune – Hedeland - Greve -  Taastrup og Ishøj, har meldt sig frivilligt til projektet. Der bliver hvert år købt omkring 150 dejlige gaver for 12.000-16.000 kr. til stor glæde for børn og forældre.
Det skal bemærkes, at værdien af gaverne ligger på omkring 20.000 kr.

Sebastian Klein deler gaverne ud
Sebastian Klein har igennem årene været med ved overrækkelsen af gaver, men det kan desværre ikke lade sig gøre i år pga. Corona situationen (2020 og 2021). De sidste mange år har Sebastian Klein, iklædt overtræksdragt, fået lov til at komme ind på nogle af de ellers lukkede stuer for at uddele en gave og lagkage og dermed gøre tilværelsen gladere for børnene og ikke mindst de hårdt pressede forældre.

Der er mange børn, der kender Sebastian Klein, og han forstår at tale rigtigt godt med børnene, idet børnene og ikke mindst forældrene, kender ham fra børne-tv-programmerne.

Lions arbejder på, at dette projekt kan brede sig over hele året, for det er ikke kun ved juletid, der er behov for denne støtte og omsorg.

Lions er glade for at kunne hjælpe, hvor der er et behov.