Lions KarlslundeForsideBliv medlemLions SøndagsmarkedVi hjælperHvem er vi?  
  
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk
Klub nyheder RSS-feed
Hvad er RSS?


Reflekshjerter
Reflekshjerter er uddelt til alle 0-klasserne i Karlslunde

>> Læs mereKlik her for besøge Nextwave

Historien om Lions Clubs International

The International Association of Lions Clubs blev grundlagt i 1917 af Melvin Jones. Det skete i Chicago, Illinois, USA.

Der er således 100 års jubilæum i 2017

I dag er Lions en verdensomspændende organisation. Der er lions i 194 lande eller geografiske områder, og der er over 46.000 klubber med ca. 1,3 mio. medlemmer.

 Melvin Jones, Lions organisationens stifterMelvin Jones, der var forsikringsmand, havde i et par år været medlem af "Business Circle", en forening, hvis primære formål var at gavne medlemmernes egne interesser. Han så de store latente kræfter, medlemskredsen repræsenterede.

Disse kræfter ville han organisere i en større enhed for uselvisk humanitært arbejde gennem de lokale, eksisterende klubber.
Han fremlagde sine ideer i sin egen klub. Forslaget var dristigt, men det fik tilslutning, og i de følgende år fik han god brug for sit nærmest geniale organisationstalent.

 

Den 7. juni 1917 blev "The International Association of Lions Clubs" (Lions Clubs International) stiftet i Chicago. Stiftelsen af lions skete ved at slutte en række "Business Clubs" sammen, og formålet var fra starten at forene klubbernes medlemmer i et uegennyttigt arbejde i klubbens naturlige virkeområde for de medmennesker, der havde behov for hjælp.

Melvin Jones var født på Fort Thomas i Arizona i 1879 og virkede som generalsekretær for Lions næsten helt frem til sin død i 1961. Han var gift med Rose Freeman, der hjalp til som hans sekretær, indtil hun døde i 1954. I juni 1956 blev han gift med Lillian M. Radigan.

Den første verdenskongres, Convention, blev afholdt i Dallas i 1917, og den er blevet modellen for alle senere Conventions. Få år senere var der oprettet klubber i Canada, og i slutningen af 20-erne dækkede man store dele af Mellem- og Sydamerika. Ja selv i Kina var der klubber.

I 1948 kom Lions til Europa, hvor den første klub blev chartret i Stockholm den 24. marts 1948, og Sverige blev betegnet som distrikt MD 101. Lions kom til Danmark i 1950, hvor Lions Club København blev chartret den 15. september 1950, og Danmark fik betegnelsen Multipeldistrikt 106.
Danmark har i dag ca. 312 klubber med over 6.650 medlemmer, heraf fem klubber på Færøerne og seks klubber på Grønland.

 

Vil du vide mere er du meget velkommen til at kontakte

Lions Karlslunde

karlslunde@lions.dk

                                    Logo

 
Klik her for at sende en mail til Lions Danmark