PRESSEMEDDELELSER

Karlslunde Strandkirke modtog en hjertestarter

Lions Karlslunde har besluttet at levere en hjertestarter til et af de centrale områder i Karlslunde, hvor der kommer mange mennesker i løbet af hele ugen.

Vi har lagt vægt på, at hjertestarteren bliver placeret et sted med størst mulig tilgængelighed samtidig med, at det er et sted, hvor der færdes mange mennesker. Hjertestarteren bliver opsat i den første uge i november måned.

Lions Karlslunde er bekendt med, at Karlslunde Strandkirke længe har ønsket at få en hjertestarter, og vi er glade for at kunne donere en hjertestarter, der nu kommer til at hænge lige indenfor i kirken. Med i leveringen er også en transporttaske, så hjertestarteren kan tages med, når kirken laver større arrangementer udendørs f.eks. ved Mosede fort og til Sant Hans aften bålet på stranden.

Medarbejderne i kirken vil her i november måned gennemgå et kursus i livreddende førstehjælp, hvor alle får instruktion i brugen af en hjertestarter. Det er vigtigt, at alle medarbejderne ved, hvad der skal gøres, hvis der opstår et hjertestop, siger Lions Club Karlslundes præsident Søren Klingemann.

Vi vil sammen med modtageren sikre, at hjertestarteren bliver registreret i Hjertestarter Netværket - hjertestarter.dk - en hjemmeside, der viser tilgængelige hjertestartere i Danmark.

For nylig indgik Trygfonden et samarbejde med Rigspolitiets alarmcentral, hvilket betyder, at alarmoperatørerne nu har et overblik over, hvor de tilmeldte hjertestartere befinder sig og hvornår de er tilgængelige.

Hvis en person ringer om et hjertestop, vil operatøren på alarmcentralen derfor kunne se på sin skærm, om der findes en tilgængelig hjertestarter i nærheden, der med fordel kan hentes før ambulancen når frem.

Lions Karlslunde er en del af verdens største private humanitære organisation. I Danmark er vi 7.000 medlemmer, og her i Greve kommune er der 3 lionsklubber. Lions i Danmark har netop sendt 500.000 kr. til hjælp i forbindelse med oversvømmelserne i Thailand og 500.000 kr. til jordskælvkatastrofen i Tyrkiet. Se mere på lions.dk, og du er altid velkommen til at kontakte os for et medlemskab.

Kalni School i Nigrande, Letland modtog 9.500 kr

Lions Club Karlslunde har doneret 9.500 kr til udskiftning af vinduer i et klasselokale på Kalni Skole i Nigrande, Letland

Vi var blevet bekendt med at indlæringen for eleverne på skolen ikke var helt som den skulle være, da temperaturen i klasselokalet var nede på 10-11 grader her i vinter og det trak gevaldigt fra vinduerne.

Vi besluttede at betale for udskiftng af de 5 vinduer, der er i lokalet.

Skolen er bygget i 1987 af ringe materialer, men skolen er ikke gammel nok til renoveringsstøtte fra regeringen.

Vi overrakte pengene i midten af juli 2010.

På billedet til venstre ses Zenta, skolens inspektør modtage penge og skrivelse og til højre præsident Søren Klingemann og Maija Engele, vores kontaktperson.

Donering overrækkes

Plejehjemmet Møllehøj i Karlslunde modtog 5.000 kr

Lions Club Karlslunde støttede med 5.000 kr. til Plejehjemmet Møllehøjs tur til Tyrkiet.

Fra dagbogen ses:

Søndag d. 2. maj 2010. Endelig oprandt dagen, hvor vi skulle til Bodrum igen.

Efter en dejlig uge gik turen igen hjem til Danmark og IH hvor var det koldet at komme hjem.

Pigerne på Møllehøj havde lavet et stort skilt hvor der stod "Velkommen hjem" og med mange flag over det hele. Dejligt - og tak for det.

Tak til alle for en dejlig solrig ferie, og for mange nye sommerferieminder.

Greve Pigegarde modtog en PC

Lions Club Karlslunde har den glæde at donere en BÆRBAR PC inkl. Microsoft Office programmer, en trådløs mus og en USB hukommelsesstik til Greve Pigegarde

Overdragelse fandt sted på Søndagsmarked ved Greve Midtby Center søndag d. 23. august 2009

Greve Pigegarde